Bestel ook de beste wifi voor jou

Onze apparaten in huis worden allemaal een heel stuk slimmer en kunnen dus ook verbonden worden met het internet. Waar je vroeger alleen je computer aan wilde sluiten op het internet, zijn daar nu telefoons, televisies, verlichting, tablets, thermostaten en zelfs koelkasten bijgekomen. Logisch dus dat je de beste verbinding wilt hebben. Dat is precies waarom wifi ook steeds belangrijker is geworden. Wifi bestellen kan bij verschillende providers. Wij helpen je graag bij het vergemakkelijken van je keuze.

Wat is wifi precies?

Wifi is een specifieke vorm van een breedband verbinding, waar bijvoorbeeld ADSL, VDSL of de kabel onder vallen. Een nieuwe vorm van wifi is glasvezel-internet. Via de wifi-router wordt een draadloos internetsignaal verstuurd naar alle apparaten die ermee verbonden zijn. Zo kunnen al deze apparaten verbinding maken met het internet zonder hiervoor allerlei kabels te moeten gebruiken.

Hoe ver een wifi-router het internetsignaal kan versturen, hangt af van het type router dat je hebt. De ene router kan deze wifi-signalen sterker of verder versturen dan een ander. Ook de afstand tussen het apparaat en de wifi-router bepaalt hoe goed de verbinding is. Een sterk wifi-punt op een centrale plek in je huis zorgt dus voor de optimale resultaten.

Verschillende soorten wifi-routers

De meest bekende vorm van wifi komt van de welbekende routers. Deze routers zijn als het ware het hoofdapparaat dat de internetverbinding door je huis kan verzenden. Wifi routers komen in allerlei vormen en maten en kunnen dus ook flink wat van elkaar verschillen. Het is dan belangrijk om op een aantal eigenschappen te letten.

Zo is er sinds 2019 een nieuwe standaardversie voor Wifi: Wifi 6. Die is tot wel 3 keer sneller dan de vorige versie, Wifi 5. Wil je dus een snellere, draadloze netwerkverbinding, doe je er slim aan te kiezen voor een router met Wifi 6. Ook aspecten als de wifidekking, de wifisnelheid of de mogelijke vertraging van de router zijn aspecten om rekening mee te houden. Voor een beter bereik kun je bijvoorbeeld op zoek naar zogeheten ‘high-gain antennes’.

Versterk je wifi met mesh routers

Een specifiek soort router zijn de nieuwe mesh routers. In tegenstelling tot een reguliere router, krijg je hier meerdere routers in een pakket. Deze routers staan onderling met elkaar in verbinding en kunnen dus op meerdere plaatsen in het huis worden geplaatst. Zo zorg je op verschillende plekken voor een supersterke wifi-verbinding en kun je zelfs op zolder of in de tuin zonder haperingen op het internet. Ook voor deze mesh routers zijn verschillende eigenschappen te vinden, dus vergelijk je verschillende opties vooraf goed.

Waar kan ik het beste wifi bestellen?

Je kunt je nieuwe wifi op een aantal plekken bestellen. Veruit de meest gekozen optie is om wifi te nemen bij de aanbieder van je internetabonnement. Deze aanbieders hebben vaak zelf hun eigen routers die ze klanten aan kunnen bieden. Dit zijn meestal goede tot erg goede routers. Toch kun je soms beter een router van een derde partij bestellen die net wat sneller is of een betere verbinding door het hele huis kan verzorgen. Hiervoor kun je het beste de eigenschappen van de verschillende routers met elkaar vergelijken.