Een nieuw telefoonabonnement aanvragen, waar moet je op letten?

Ken jij het gevoel? De maand is nog lang niet voorbij of je krijgt alweer een melding dat je door je abonnement heen bent. Opeens moet je weer tot de eerste van de maand wachten tot je je telefoon weer als vanouds kunt gebruiken. Mocht dit nu vaak gebeuren, dan kan het zijn dat je een verkeerd telefoonabonnement hebt. Maar hoe weet je dan of je wel of niet het juiste abonnement hebt? Hiervoor kunnen de volgende punten je helpen.

Nieuw telefoon/smartphone abonnement afsluiten?

Ook wanneer we de deur uit gaan zijn we graag overal ten allen tijde bereikbaar. Gelukkig zijn er genoeg abonnementen die je voorzien van razendsnel internet en vele belminuten. Een abonnement voor je mobiele telefoon of smartphone bestaat uit verschillende onderdelen: belminuten, berichten, internet en of je daar een nieuwe smartphone bij wil. De bundels voor belminuten en berichten zijn vaak samengevoegd en hebben vaak de optie om onbeperkt te kunnen bellen naar nummers in het binnenland. Er zijn veel verschillende grootten in internetbundels, maar wees niet bang dat je te weinig data kiest; vaak kun je jouw bundel later nog upgraden naar een grotere. Ook voor mobiel internet geldt dat je de beste bundel kiest door na te gaan waar jij het internet op je telefoon het meest voor wil gebruiken.

Vaak kun je bij je mobiele telefonie abonnement een smartphone kiezen die je vervolgens in termijnen afbetaalt. Dit betekent dat bovenop je maandelijkse kosten voor het abonnement een afbetaling voor je telefoon komt. Vaak kun je zelf kiezen hoeveel je per maand aflost en hoeveel je direct bij het afsluiten van het abonnement wil betalen voor je toestel. Bepaal voor je gaat zoeken naar een abonnement en telefoon je budget, zodat je zeker weet dat je de lasten iedere maand kunt dragen. Voor advies kun je altijd de providers raadplegen door een winkel te bezoeken of contact op te nemen met de klantenservice.

Nieuw telefoon abonnement afsluiten?

Wil je graag bereikbaar zijn op en kunnen bellen met een vaste telefoon? Dan is het nodig een contract voor vaste telefonie af te sluiten. Deze service wordt vaak aangeboden in pakketten met internet- en televisieaansluiting. Ook voor telefonie geldt dat er verschillende bundels/pakketten mogelijk zijn. Om te weten welk pakket voor jouw geschikt is kun je het beloverzicht van je huidige/oude provider bekijken en een schatting maken van het benodigde aantal belminuten. De pakketten kunnen erg uiteenlopend zijn met opties waarbij je zelfs onbeperkt kunt bellen. Ben je niet helemaal zeker welke optie voor jou het beste is? Vraag dan een van de verkoop- of service medewerkers om advies.

Bel je vaak naar het buitenland? Check dan de tarieven voor het bellen naar het buitenland en de acties die per provider worden aangeboden. Voor je een contract afsluit is het tevens raadzaam te checken welke regels gelden voor het bellen naar betaalde servicenummers en of je jouw huidige telefoonnummer kunt behouden. In veel gevallen kun je jouw telefoonnummer behouden, maar het is beter om dit vooraf te checken om onaangename verrassingen te voorkomen.

Weet wat jij nodig hebt

Ons advies wanneer je een telefoonabonnement wilt aanvragen / afsluiten: neem een pakket dat ook echt bij jou past. Zorg ervoor dat je genoeg data in je abonnement hebt, maar maak het niet te bont. Het is belangrijk dat jij weet hoeveel belminuten en data je gemiddeld per maand gebruikt en sluit dan een abonnement af dat het beste past bij deze hoeveelheid. Als je bijvoorbeeld gemiddeld rond de 2 GB internet per maand gebruikt, kies dan voor een bundel met bijvoorbeeld 3 GB. Minder GB kan ervoor zorgen dat je in de laatste week van de maand amper iets kunt doen en te veel GB is zonde van je geld, want je krijgt de GB’s die je niet hebt opgemaakt de volgende maand er niet als cadeautje bij. Probeer daarom altijd te gaan voor een telefoonabonnement met voldoende data, maar probeer wel alles op tijd op te maken.

Geschikt voor jouw telefoon

Naast hoe jij met je telefoon omgaat is het ook belangrijk wat voor telefoon je hebt. Het is daarom ook belangrijk dat je voordat je het telefoonabonnement afsluit eerst bekijkt voor wat voor smartphones deze geschikt is. In de meeste gevallen maakt het niet zoveel uit welk merk je hebt, maar wel voor bijvoorbeeld het model en de versie besturingssysteem (iOS, Android, etc.).

De meeste telefoonabonnementen zijn al gekoppeld aan een nieuwe telefoon, waardoor je ze beide tegelijk afsluit. Mocht je na je contractperiode nog steeds je voormalige telefoon willen gebruiken, dan is het belangrijk om te kijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

De kosten

Je kunt het telefoonabonnement wel zo uitbundig maken als je zelf wilt, maar let er wel op dat je hier ook voor moet betalen. Een telefone abonnement is vergelijkbaar met een lening, je krijgt beschikking tot een bepaalde waarde en deze waarde moet je maandelijks terugbetalen. Kijk dus niet alleen naar hoeveel MB’s en belminuten je krijgt, maar ook hoeveel je aan het abonnement kwijt bent en voor hoe lang. Controleer daarom altijd of je de maandelijkse kosten makkelijk kunt dragen, anders kun je beter kijken voor een ander abonnement met minder data maar met minder kosten.

Mocht je data al eerder deze maand op zijn geraakt, dan kun je altijd nog data bijkopen. Bekijk dan hoeveel deze kosten en of deze van een meerwaarde zijn voor de tijd dat je moet wachten voordat je weer nieuwe MB’s krijgt.