Op zoek naar een nieuw telefone abonnement?

Als je op zoek bent naar een nieuw telefone abonnement, merk je misschien al snel dat dit een stuk lastiger is dan het lijkt. Je moet namelijk uit zoveel dingen kiezen: welk soort abonnement, de bijkomende voordelen, de prijs die je ervoor betaald… Daarom helpen wij je vandaag door de meest belangrijke informatie bij het zoeken naar een nieuw abonnement op een rijtje te zetten!

Verschillende soorten abonnementen: uitgelegd

Bij het zoeken naar een nieuw abonnement kom je twee verschillende soorten abonnementen tegen: een abonnement inclusief telefoon of een sim-only abonnement zonder telefoon. Elk abonnement heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Zo is een abonnement met telefoon handig omdat je je telefoon niet in één keer hoeft te betalen. De uiteindelijke kosten voor de telefoon zijn soms zelfs lager dan wanneer je dit in een keer koopt. De telefoon is uiteindelijk ook van jou; dus als je abonnement afloopt, kun je zelf kiezen of je deze houdt of verkoopt voor een nieuwe. Nadelig is wel dat je maandelijks een hoger bedrag hebt, minder makkelijk kunt overstappen vanwege langere contracten en het aanbod aan verschillende mobiele telefoons niet altijd even groot is.

Een sim-only abonnement is maandelijks een heel stuk goedkoper en vaak ook sneller op te zeggen. Daarnaast kun je elk model telefoon kiezen dat je maar wilt, al is het wel direct nadelig dat je deze in een keer moet aanschaffen. Soms kan een sim-only abonnement zelf duurder zijn dan een vergelijkbaar abonnement met telefoon.

Je kunt bij elk type abonnement vaak wel kiezen voor een verschillende looptijd. Deze looptijd laat ziet hoe lang je aan het abonnement ‘vast zit’. Vaak kun je kiezen uit een 1- of 2-jarig contract, of een abonnement dat je maandelijks op kunt zeggen. Een langer durend contract betekent vaak een lagere maandprijs, maar ook minder flexibiliteit om over te stappen naar een andere aanbieder halverwege het contract. Welke looptijd voor jou het beste is, hangt dus af van waar jij voorkeur aan hecht.

Voordelen bij sommige abonnementen

Omdat het aanbieden van simpelweg belminuten, data en sms’jes niet onderscheidend meer is, doen verschillende telecomproviders net wat meer om je over de streep te trekken. Je krijgt in dat geval soms leuke kortingen. Neem bijvoorbeeld T-Mobile of KPN. T-Mobile geeft je maandelijks korting als je meerdere abonnementen op hetzelfde adres afsluit, terwijl KPN maandelijks korting geeft als je ook internet en tv bij KPN neemt. Zo zijn er een aantal slimme voordelen te behalen, die je jaarlijks heel wat geld kunnen besparen.

Vergelijk voor de beste deal

Je hebt dus heel wat keuze uit aanbieders, soorten abonnementen en voordelen. Logisch dat je niet in één keer het beste abonnement voor jou kunt vinden. Gelukkig kun je online vaak heel makkelijk verschillende providers met elkaar vergelijken, om zo voor jou de beste deal te scoren. Zo betaal je ineens minder per maand of krijg je meer data voor hetzelfde geld: super handig dus! Even wat meer onderzoek doen naar het beste telefone abonnement voor jou betaalt zich zeker uit.