Beste Keus:

Beste providers voor het aanvragen van een Sim Only abonnement.
Testoordeel afkomstig van de Consumentenbond.

Simyo | Beste Keus | KPN Netwerk|
Maandelijks Opzegbaar |
Testoordeel 9,1

Naar aanbieder ❯❯

Youfone | Per Maand Opzegbaar |
Testoordeel 8,7

Naar aanbieder ❯❯

Ben | Elke Maand Opzegbaar |
Testoordeel 8,6

Naar aanbieder ❯❯

KPN | Elke Maand Opzegbaar |
Testoordeel 8,5

Naar aanbieder ❯❯

Tele2 | Maandelijks Opzegbaar |
Testoordeel 8,1

Naar aanbieder ❯❯

Budget Mobiel | Per Maand Opzegbaar |
Testoordeel Onbekend

Naar aanbieder ❯❯

Sim only bestellen voor jouw mobiel: de voordelen

Telefoonabonnementen zijn er tegenwoordig in overvloed. Je kunt zelf vrijwel je volledige bundel samenstellen en ook nog eens kiezen uit tientallen aanbieders. Dan hebben we het grootste punt nog niet eens gehad: ga je voor een abonnement met telefoon of een sim only? Die laatste is helemaal zo gek nog niet. Ruim de helft van alle Nederlanders heeft een sim only abonnement en dat is niet voor niets. Daarom zetten wij vandaag alle voordelen van een sim only voor je op een rijtje.

Voordeel 1: Voordeliger

Grote kans dat je dit voordeel al kent, maar een sim only abonnement is vaak een heel stuk goedkoper dan een vergelijkbaar abonnement waar je een toestel bij krijgt. Dit heeft te maken dat je bij sim only alleen betaalt voor het abonnement en niet maandelijks extra hoeft te betalen voor je telefoon. Je hebt dus nog wel een eigen telefoon nodig. Een prima sim only abonnement is al vanaf 10 euro verkrijgbaar, terwijl een vergelijkbaar abonnement met het nieuwste model telefoon al snel 40 tot 50 euro per maand kan kosten.

Voordeel 2: Flexibiliteit

Een sim only abonnement is erg flexibel. Je kunt er enerzijds namelijk vaak zelf je volledige bundel mee samenstellen. Bepaal hoeveel belminuten en sms’jes je wil en kies ook zelf de grootte van je databundel. Bel of internet je heel veel? Dan kun je voor een van beide, of allebei, een onbeperkte databundel afsluiten.

Wil je tussendoor iets aan je abonnement aanpassen, dan kun je dit vaak vrijwel direct doen. Een grotere bundel gaat direct in. Als je je bundel naar beneden bij wilt stellen, kan dit vaak de volgende maand al. let wel op dat deze voorwaarden per provider kunnen verschillen.

Voordeel 3: Meer vrijheid

Door te kiezen voor een sim only ervaar je meer vrijheid met je telefoon. Je zit namelijk niet 2 jaar vast aan dezelfde telefoon, zoals bij een abonnement met toestel wel het geval is. bevalt je telefoon niet langer, kun je simpelweg een andere kopen. Je hoeft deze dus niet eerst af te betalen. Ook kun je telefoons kopen die niet door je provider worden aangeboden, zoals een ouder model of een minder bekend merk.

Voordeel 4: Sneller opzegbaar

Kies je voor een abonnement met toestel, dan kun je dit voor 1 of 2 jaar vastleggen. Bij sim only abonnementen is deze optie er ook, al mag je kiezen voor een contract dat maandelijks opzegbaar is. In dat laatste geval mag je dus vaker van abonnement wisselen, zonder dat je hiervoor een opzegboetemoet betalen.

Voordeel 5: BKR-registratie niet nodig

Bij abonnementen met een toestel duurder dan 250 euro wordt een zogeheten BKR-registratie aangemaakt. Het toestel dat je op afbetaling koopt, wordt gezien als een lening. Deze ‘lening’ kan je flink tegen zitten als je een andere lening of hypotheek aan wil vragen. Door voor sim only te kiezen, heb je geen last van deze BKR-registratie. Je koopt in één keer je eigen toestel en betaalt deze dus niet af in de vorm van een lening.