Internetaansluiting aanvragen

Als je internet traag is en je ben niet tevreden over je internetsnelheid en je weet ook niet welke snelheid je gebruikt en lijkt het meer dat je op een bospad zit dan op de internetsnelweg, dan zijn er allerlei programma’s te vinden op internet, waarmee je dan je internetsnelheid kan testen. Je kan dan ook kijken of de internetsnelheid die behaald wordt ook wordt beloofd door je internetprovider. Als je een snelheidstest doet, dan is het belangrijk dat je dan dit via een kabelmodem doet, dan meet je de werkelijke snelheid. Test je de verbinding draadloos dan meet je alleen de snelheid tussen het wifi-apparaat en het modem.

Ontevreden over de snelheid van je internet

Ben je dan ontevreden over de resultaten, dan kun je altijd op internet rondkijken en/of internetaanbieders vergelijken voor een nieuwe internetverbinding die dan echt bij je past. Het kan natuurlijk zo zijn dat je de afgelopen jaren meer televisie of films bent gaan kijken via het internet, of bent gaan downloaden en dat de oude verbinding dan niet echt meer bij je past. Het is daarom belangrijk dat je dan gaat vergelijken welke nieuwe verbinding dan beter voor je is.

Glasvezelnet is heel snel

De snelste internetverbindingen worden gehaald via het glasvezelnet, maar helaas is dat niet overal beschikbaar. Glasvezel internet is razendsnel en altijd stabiel bij zowel het downloaden als uploaden. De snelheid wordt niet bepaald of je buren ook aan het internetten zijn, of de afstand van je woning van de wijkcentrale. Met snel internet kun je dan heel veel films kijken, downloaden en wellicht ook grote bestanden opslaan in diverse Cloud boxen. Je kan op internet een postcodecheck doen om te kijken of glasvezel internet al verkrijgbaar is op jouw adres. Door eenvoudig je postcode in te voeren kun je kijken welke aanbiedingen er beschikbaar zijn. Bovendien krijg je direct de beste verbinding voor jouw locatie. Er wordt dan ook meteen vermeld of er speciale kortingsacties zijn of welkomstcadeaus. Heb je dan uiteindelijk een keuze gemaakt dan ga je een nieuwe internetaansluiting aanvragen. De meeste internetproviders willen je dan ook wel graag helpen met het overstappen. Wel is belangrijk dat je met een bepaald aantal zaken rekening houdt als je dan een nieuwe internetaansluiting gaat aanvragen.

Goedkoop internet kiezen

Glasvezel is natuurlijk heel erg snel maar dat is meestal ook het duurste internetpakket als je dan een internetaansluiting gaat aanvragen. Je kan dan ook kiezen voor goedkoop internet. Ook bij de goedkope abonnementen is er soms een aanbieding met een gratis draadloos wifimodem of een veiligheids- of antiviruspakket.

Internet televisie en bellen de voordelen van alles-in-1

Er is ook het zogenaamde alles in één pakket, dit is dan internet met een televisie-abonnement en een telefoonabonnement. Internet wordt dan gecombineerd met interactieve televisie en vast bellen. In de meeste gevallen ontvangt je dan een korting, daar je voor internetproviders dan interessanter bent als je alle diensten dan ineens afneemt. De provider wil graag helpen met het aanvragen van de oude internetaansluiting naar de nieuwe provider.