Internet en tv bestellen: hier moet je op letten

Je internet en tv-abonnement overzetten. Het klinkt als een eenvoudig karweitje, maar het is niet voor niets dat veel Nederlanders vaak jarenlang bij hun eigen aanbieder blijven zitten. Zonde, omdat je er in veel gevallen veel voordeel uit kunt halen! Is je huidige pakket écht te klein geworden of moet je steeds meer gaan betalen? Vandaag geven we je handige tips die je kunt gebruiken bij het bestellen van nieuw internet en tv.

Stap 1: Bepaal je internetsnelheid

Bij je internetabonnement is een van de belangrijkste aspecten die je nodig hebt de internetsnelheid. Die bepaalt namelijk wat je allemaal met je internet kunt doen, zonder dat het langzaam aanvoelt. Maar een hogere snelheid betekent ook een hogere prijs. Hier een afweging tussen maken is dus erg belangrijk. Als je alleen op het internet surft en beperkt streamt, heb je aan 20 Mbit per seconde meer dan genoeg. Stream en surf je met meerdere mensen tegelijkertijd, zit je rond de 50 Mbit per seconde goed. Wil je alles uit het internet halen, kun je kijken naar abonnementen met 100 Mbit per seconde of hoger.

Stap 2: Controleer de beschikbaarheid

Niet elk adres in Nederland kan hetzelfde abonnement of bij dezelfde provider afsluiten. Dat heeft te maken met het aanbod bij jou in de buurt. Dit kun je online eenvoudig bekijken op een van de vele vergelijk-websites, zoals van bijvoorbeeld de Consumentenbond. Je ziet dan welke aanbieders beschikbaar zijn, op welke snelheid je kunt internetten en wat de prijzen hiervoor zijn.

Stap 3: Stel je tv-wensen samen

De manier waarop we televisie kijken is in de afgelopen jaren hard veranderd door de komst van streamingsdiensten. Niet iedereen heeft daardoor evenveel behoefte aan het grootste tv-pakket. Bepaal voor jezelf hoe vaak jij nog reguliere tv kijkt en welk abonnementstype, via de vaak inbegrepen kabel of DSL en glasvezel in hogere kwaliteit hierbij past. Ook kun je online tv kijken via streamingsdiensten als NLZiet, NPO Start, RTL XL of Videoland.

Stap 4: Maak een bundel

Heb je de beste manier om je internet en tv los van elkaar samen te stellen gevonden? Bekijk dan of je deze bij dezelfde aanbieder kunt combineren in één bundel. Zo’n bundel kan je namelijk meerdere voordelen opleveren, zoals bijvoorbeeld maandelijks korting op het totaalbedrag. Merk wel op dat niet elke aanbieder dergelijke bundels met voordelen aanbiedt en dat het niet altijd goedkoper hoeft te zijn dan bij een andere aanbieder, dus kijk ook hier goed naar.

Stap 5: Kijk naar extra’s

Om het overstappen voor jou nog aantrekkelijker te maken, krijg je van je nieuwe aanbieder vaak een hoop overige handigheidjes cadeau. Wat dacht je van routers, e-mail, antivirus of wifi-hotspots met korting of zelfs gratis? Dit samen met je internet en tv abonnement afsluiten kan je weer wat extra voordeel opleveren, dus kijk ook zeker naar deze extra opties.