Glasvezel aanvragen

Het glasvezel netwerk in Nederland wordt steeds groter. En dat is fijn, omdat glasvezel internet veel voordelen heeft. Glasvezelinternet is namelijk razendsnel, zodat je geen last meer hebt van haperingen of trage downloads. Het is een stabiele internetverbinding die ideaal is als je gebruik maakt van verschillende digitale diensten als televisie kijken via internet. Glasvezel internet is nog niet overal beschikbaar. Via een postcodecheck kom je er snel achter of jouw woning al is aangesloten op het glasvezel netwerk. In dat geval kun je direct een glasvezel abonnement aanvragen en gebruik maken van supersnel internet.

Glasvezel afsluiten

Met een glasvezelverbinding heb je toegang tot super snel internet en televisie. Naast het feit dat glasvezelverbinding erg snel is heeft het tevens meer bandbreedte. Dit wil zeggen dat het meerdere acties tegelijkertijd zonder moeite kan uitvoeren, zoals bijvoorbeeld je favoriete serie kijken terwijl en een film download. In tegenstelling tot andere verbindingssoorten heeft glasvezelverbinding ook een hoge uploadsnelheid, wat heel handig is als je vaak grote bestanden moet uploaden.

Glasvezel zorgt tevens voor een stabiele verbinding die vrij is van mogelijke stoorfactoren van buitenaf zoals het internetgebruik van je buren, andere elektrische apparaten en de weersomstandigheden. Een andere voordeel is dat glasvezelverbinding geen energie verbruikt omdat het werkt door middel van laserlicht, wat weer scheelt op je energierekening. Wil je weten of jouw woning al over een glasvezel aansluiting beschikt? Kijk dan in je meterkast om te zien of er al een glasvezelaansluitpunt zit. Ook kun je een postcodecheck doen op veel verschillende websites om te zien welke aansluitingen mogelijk zijn op jouw adres.

Kun jij al glasvezel aanvragen?

Het aanleggen van glasvezel kost veel geld. Daarom bepalen gemeenten en glasvezelbedrijven samen de aanleg van het netwerk. Zo zal er in een wijk waar voldoende inwoners glasvezel aanvragen, eerder een aansluiting komen dan ergens waar minder belangstelling is. Als jouw gemeente plannen heeft om glasvezel in je wijk aan te gaan leggen, krijg je daar al in een vroeg stadium informatie over. Wil je weten of jouw huis een glasvezelaansluiting heeft? Check dan je postcode of kijk in de meterkast, waar meestal het aansluitpunt zit.

De voordelen van glasvezel

Glasvezel internet is stabiel en snel. Maar glasvezel gaat verder. Je kunt er namelijk ook (digitale) tv, radio en telefonie mee ontvangen. De sterke glazen draden van glasvezel sturen data uiterst snel van zender naar ontvanger. Glasvezel internet haalt altijd de maximale snelheid. Dat is bij ADSL- of kabelinternet bijna nooit het geval. Glasvezel haalt zelfs tot wel 1 GigaByte per seconde, iets waar we vroeger alleen maar van konden dromen. Verder hoef je de verbinding met minder mensen te delen, zodat de snelheid optimaal blijft. Bovendien kun je met glasvezelinternet net zo snel uploaden als downloaden. Het versturen van grote bestanden levert dus geen problemen meer op.

Vergelijken van glasvezel

Als je het juiste glasvezel abonnement wilt aanvragen, vergelijk je de verschillende providers met elkaar. Je krijgt dan direct een overzicht van de beste provider en het voordeligste tarief. Bij de vergelijking kun je onder andere aangeven welke internetsnelheid je het liefste wilt hebben. Daarbij is een wat lagere snelheid al voldoende bij normaal internetgebruik. Heb je een intensiever internetgebruik? Kies dan een hogere snelheid. Dit is vooral aan te raden als je veel grote bestanden gelijktijdig wilt downloaden, als je tv kijkt in HD kwaliteit of als je veel films wilt streamen. De snelheid zal in de toekomst zelfs nog toenemen.

Glasvezel abonnement kiezen

Bij het aanvragen van een glasvezel abonnement heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. Veel mensen maken gebruik van een alles-in-één pakket, waarmee ze gebruik maken van internet, televisie en telefoon. Het voordeel van zo’n pakket is dat je alle diensten bij dezelfde provider hebt ondergebracht. Dit is vaak voordeliger dan losse abonnementen afsluiten. Bovendien krijg je maar één factuur waar alle kosten overzichtelijk op staan. Natuurlijk kun je ook voor een los internet abonnement kiezen of voor een pakket met alleen internet en telefoon of televisie. Vergelijk de mogelijkheden met elkaar om jouw ideale abonnement te vinden.