Uitgelicht:

Zie hieronder Energie aanbieders met een hoge testoordeel voor het aanvragen van een Energie contract.

Greenchoice | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 8,7

Naar Aanbieder ❯❯

Pure Energie | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 8,5

Naar Aanbieder ❯❯

Eneco | Maandelijks Opzegbaar | Testoordeel 7,8

Naar Aanbieder ❯❯

Energie aanvragen

Wil jij een nieuw energie contract aanvragen? Dan heb je keuze uit vele aanbieders en contracten. Hoe weet je welke het beste bij je past? Daar kom je gemakkelijk achter via een onafhankelijke vergelijking. Door het invullen van een aantal gegevens zie je direct het beste energiecontract. Je kunt zomaar veel minder gaan betalen dan je nu doet. Door het aanvragen van een nieuw energiecontract kun je besparen op je vaste lasten. Bovendien krijg je bij een nieuwe leverancier vaak een hoge korting. Door het maken van een vergelijking vind je snel en gemakkelijk het energiecontract dat het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Energie aanvragen? Eerst vergelijken!

Bij het vergelijken van energieleveranciers kun je zelf aangeven wat je belangrijk vindt. Je krijgt dan een selectie te zien van de energiecontracten die het beste bij je passen. Deze kun je vervolgens gedetailleerd met elkaar vergelijken. Zo vind je snel het ideale contract, dat je vervolgens direct kunt aanvragen. De prijzen van energie veranderen door vraag en aanbod. Daarom kan het maandbedrag van je huidige contract zomaar stukken hoger uitvallen dan bij een nieuw energiecontract. Het loont dus zeker de moeite je contract af en toe eens te vergelijken met andere. Wie weet sluit je bij een andere energieleverancier een veel voordeliger contract af.

Vast of variabel tarief

Als je een nieuw energiecontract aanvraagt, kun je kiezen uit twee soorten tarieven: een vast tarief of een variabel tarief. Een vast tarief blijft hetzelfde zolang je contract loopt. Een variabel tarief beweegt mee met de schommelingen op de energiemarkt. Bij dalende tarieven, ga je dus minder betalen, maar andersom is ook het geval. Meestal kun je het beste een eenjarig contract met een vast tarief afsluiten. Dat is, zeker in combinatie met een welkomstkorting, het voordeligst. Bij het vergelijken van de verschillende energieleveranciers kun je zien bij welke je de hoogste korting krijgt. Daarnaast kun je ook aangeven of je graag vooral groene stroom wilt afnemen.

Wat is een netbeheerder?

Op de factuur van je energieleverancier zie je ook netbeheerderskosten staan. Wat betekent dat? Iedere regio heeft een vaste netbeheerder, die zorgt dat de energie naar je woning worden getransporteerd. Je kunt dus niet zelf je netbeheerder kiezen. De netbeheerder onderhoudt ook het energienetwerk en voert reparaties uit als dat nodig is. De kosten voor dit transport en onderhoud betaal jij aan je energieaanbieder. Die draagt ze vervolgens weer af aan de netbeheerder. De kosten voor netbeheer kun je terugvinden in de vergelijking.

Een nieuw contract aanvragen

Zodra je je het beste en voordeligste energiecontract hebt gevonden, kun je dit direct aanvragen bij de leverancier. Vervolgens heb je 14 dagen bedenktijd. Zie je toch liever van de overstap af? Dan kun je je aanvraag binnen die tijd zonder kosten en opgaaf van reden annuleren. Als je wel overstapt, zorgt de nieuwe leverancier dat je huidige contract wordt opgezegd. Het is wel goed om te kijken of je echt kunt overstappen. Heb je nu een contract voor onbepaalde tijd? Dan is de keuze om over te stappen aan jou. Als je een energiecontract voor bepaalde tijd hebt afgesloten, heb je te maken met de looptijd. Vraag dan even na wanneer overstappen mogelijk is.