Autoverzekeraars:

Zie hieronder Autoverzekeraars voor het aanvragen van een Autoverzekering.
Testoordeel is afkomstig van de Consumentenbond.

FBTO | Testoordeel 7,9

Naar aanbieder ❯❯

Centraal Beheer | Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Ohra | Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Autoverzekering online aanvragen, hoe werkt dat?

Heb je een auto gekocht en wil je een verzekering daarvoor afsluiten? Dan wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk klaar zijn zodat je lekker in je auto kunt stappen en gaan rijden. Zonder dat deze verzekerd is mag je er niet de weg mee op dus het is makkelijk als je online een autoverzekering kan aanvragen. Nu lijkt dit misschien makkelijk maar bedenk je dat er alleen in Nederland al meer dan 50 aanbieders zijn waarbij een autoverzekering online aanvragen mogelijk is. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet zijn er een paar dingen waar je goed aan moet denken.

Waar let ik op bij het aanvragen van een autoverzekering?

Als eerst moet je goed voor jezelf bekijken wat voor soort verzekering je af wilt gaan sluiten. Een WA-verzekering is verplicht maar dekt niet de schade bij jezelf, alleen maar wat je veroorzaakt bij anderen. Wil je dat risico verminderen dan kan je kiezen om een WA-casco autoverzekering af te sluiten. Deze heeft een iets uitgebreidere dekking dan een gewone WA-verzekering en dekt bijvoorbeeld schade aan je auto bij storm, hagel of diefstal. Heb je een splinternieuwe auto gekocht waar je natuurlijk heel zuinig op bent? Dan zou je er verstandig aan doen om te kiezen voor een allrisk autoverzekering. Dan weet je zeker dat bij door jou veroorzaakte schade aan je eigen auto je de beste dekking hebt voor reparatiekosten. Uiteraard is het zo dat hoe meer schade de verzekering gaat uitbetalen, hoe hoger de premie is voor de verzekering die je uiteindelijk afsluit.

Hoe sluit ik online een autoverzekering af?

Als je er zeker van bent welk soort autoverzekering je af wilt sluiten, dan is het tijd om te starten met het aanvragen van een autoverzekering. Om te beginnen moet je je persoonsgegevens invullen, je kenteken, je naam en adres, woonplaats. Dan wordt er gevraagd naar je aantal schadevrije jaren. Hoe meer jaren je zonder schade hebt gereden hoe goedkoper je verzekering uit zal vallen. Is dit je eerste autoverzekering? Dan vul je als aantal schadevrije jaren 0 in. De volgende stap is dat er gevraagd wordt naar je meldcode van 4 cijfers, deze kan je vinden op je kentekenbewijs, en op het overschrijvingsbewijs dat je hebt gekregen van degene die de auto aan jou heeft verkocht. Hierna zullen er nog een paar slotvragen volgen, bijvoorbeeld of je aantekeningen op je rijbewijs hebt, in het verleden schade hebt gereden of dat je een strafrechtelijk verleden hebt. Geef hier altijd eerlijk antwoord op, dat voorkomt eventuele problemen met je verzekeraar.